Segons el cànon que pretenen cobrar a l’empresa, els augments del preu de l’aigua poden arribar a ser del 20%.
Per xocant que puga semblar, l’Ajuntament de Bellreguard, amb els vots només dels representants de PSOE, va aprovar dimecres de la setmana passada el pressupost del 2011 amb uns ingressos consignats d’1.175.000€ provinents del cànon de l’aigua.

I diem que és xocant perquè la nova concessió de l’aigua potable de la població encara no té ni plec de condicions.
És a dir, que els socialistes que governen Bellreguard ja s’han gastat el que pensen cobrar de cànon a l’empresa que gestionarà la distribució de l’aigua potable sense ni tan sols haver iniciat el procediment administratiu per a la concessió.

Sembla que el govern municipal de Bellreguard té molt clar a qui li ha d’adjudicar la nova concessió i per quin preu, ja que a l’informe econòmic que acompanya els pressupostos, i que justifica l’ingrés d’1.175.000€ esmentat, es dóna per firmat un conveni amb una empresa del sector de distribució d’aigua que els grups de l’oposició no tenen constància ni tan sols que puga existir.

El Bloc ja va advertir que no admetria un increment del preu de l’aigua per aconseguir un cànon que es destinara a pagar deutes municipals contraguts per l’actual corporació municipal i cobrat en un sol exercici, com vol fer l’equip de govern presidit per Pere Cremades. El Bloc va posar com a condició per a donar suport al plec de condicions que regule la nova concessió de l’aigua que els diners que s’obtingueren anaren destinats a millorar la situació de la xarxa d’aigua potable de la població i que el cobrament d’estes quantitats es prorratejara al llarg de tots els anys de durada de la concessió.

El Bloc creu que el cànon que pretenen cobrar els socialistes a l’empresa que es quede la concessió s’obtindrà a canvi d’increments de les tarifes d’aigua potable que podrien arribar al 20% i de la imposició de noves tarifes de clavegueram.

El Bloc no entén com es pot aprovar un pressupost que basa el 27% dels seus ingressos en un concepte que no hi ha cap certesa que es puga aconseguir.

El portaveu del Bloc ja va manifestar al plenari que presentarà al•legacions a estos pressupostos.