– El Ple de l’Ajuntament aprova la moció de Compromís contra el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió, amb els vots a favor de socialistes i l’abstenció del PP.

Bellreguard, 16 de juny de 2016.-  El Grup Municipal de Compromís va presentar i defensar una moció ahir dimecres, al ple ordinari de l’Ajuntament de Bellreguard, per declarar al municipi “insubmís i contrari al TTIP”. “Aquesta moció la defensàrem amb dignitat i coherència per continuar treballant col·lectivament en convertir a Bellreguard en un referent en la reivindicació i defensa dels drets de les persones, de la sobirania dels pobles, el respecte a la natura i l’estima a la nostra cultura”.

I és que asseguren que el benestar de les persones, la participació ciutadana i la defensa del medi ambient eren uns dels seus compromisos quan van entrar a governar el 13 de juny de l’any passat. “Amb valentia, constància i coherència continuem treballant amb i per les persones, en defensa del territori i per la promoció de la nostra cultura. No volem que negocien aquest tractat criminal en el nostre nom, en nom del nostre poble, no volem formar part d’aquest saqueig de les classes populars en benefici de l’oligarquia transnacional. Perquè no volem que les multinacionals segresten la nostra democràcia, perquè volem decidir plenament com a poble, el Grup municipal de Compromís ens declarem decididament insubmís i contrari al TTIP, com la resta del poble al haver-se aprovat la moció presentada en el plenari municipal”.

Des de Compromís entenen que s’ha de democratitzar l’economia per a ficar-la al servei de les persones, per combatre el dictat dels mercats imposat per les grans multinacionals. Des de Compromís volen aprofundir en la democràcia participativa, “en aquest sentit som referents en la participació ciutadana al País Valencià i en la defensa del dret a decidir que ens converteix, com a subjecte polític, en protagonistes del nostre futur. Com a hereus de Fuster sabem que tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”.

Per aquesta raó, consideren tot un èxit col·lectiu declarar a Bellreguard contrari al TTIP, “ho considerem tota una victòria de les persones front als mercats, considerem que la dignitat i valentia del poble no ha claudicat front a les imposicions de la Troika i celebrem que som un poc més lliures”.