Alícia Boigues Moncho. Secretària Local del BLOC a Bellreguard.

En un article publicat al Levante-EMV, el Secretari Local del PSOE de Bellreguard ens oferix una lliçó dels principis bàsics que, segons ell, han de regir la vida política municipal.

En un text on, com sempre, els bons són els seus i els roïns els altres, ens informa de les hores que treballen els socialistes per a complir els seus compromisos electorals i després, quan arriba l’hora del plenari municipal, els del Bloc, que només volen que el poble s’afone, els ho tomben tot. Una visió ben maniquea de les coses que demana una resposta aclaridora.

El Bloc s’ha mostrat crític amb el govern socialista de Bellreguard per quatre raons bàsicament: Primera: els socialistes gasten en la seua gestió moltíssim més del que ingressen. Les proves: liquidació negativa del pressupost de 2008, una barabaritat de factures que no caben en el pressupost, inversions realitzades sense finançament… Si es continua a este ritme, al final de la legislatura el forat del dèficit serà de dimensions extraordinàries. Segona: per a resoldre eixa situació el govern socialista només té dos receptes:

a.- Pujar tots els impostos (per cert, la taxa del cementeri de què parla el Sr, Muñoz Borràs volien passar-la de 500€ a 1.100€, els nínxols de les tres primeres files i de 90€ a 600€ els de la quarta fila), i crear-ne de nous (per ús dels espais públics, per celebració de bodes, per emissió de documents…).

I b.- Incrementar l’endeutament. Ja porten firmats dos préstecs per un import superior als 450.000€ en dos anys de legislatura. Molt més del que hi havia pendent de pagament per préstecs de tota la història democràtica de l’Ajuntament quan el PSOE va assumir l’alcaldia en 2007. Estem endeutats fins el coll per a 20 anys. La contenció de la despesa no forma part del seu vocabulari.

Tercera: Perjudicar les empreses locals. No entenem l’obsessió del PSOE d’adjudicar totes les obres, per menudes que siguen, a empreses de fora. I els xicotets constructors i obrers de Bellreguard en l’atur.

Quarta: actuar amb prepotència: tombant les propostes del Bloc (piscina coberta), actuant il·legalment (pagant factures sense haver sigut aprovades pel plenari), impedint al nostre grup intervindre al plenari…

El Sr. Muñoz Borràs fa referència al pressupost del 2009. No diu res ( no li interessa, clar) que el PSOE va presentar per primera vegada el mateix document al plenari a mitjans d’agost (per vore si algun regidor de l’oposició estava de vacances), sense donar a conéixer la liquidació del 2008 i maquillant les xifres per aconseguir el que el secretari local del PSOE anomena l’establiment de “l’equilibri entres ingressos i despeses”. A pesar de les crítiques que el nostre grup va llançar contra la proposta, el van tornar a presentar uns mesos després sense haver variat ni una xifra. I és que es tractava i es tracta d’un pressupost inaprovable perquè és pura ciència ficció. Pur maquillatge sense cap possibilitat real d’aplicació, amb uns ingressos previstos superiors als que s’aconseguiran i amb una previsió de despeses molt menor del que en veritat es gastaran.

El Bloc ha assumit un paper d’oposició constructiva a l’Ajuntament de Bellreguard. Podrem enganyar-nos en la nostra estratègia o en les nostres decisions, però l’objectiu dels nostres posicionaments és la recerca del bé per a tots els ciutadans i ciutadanes del nostre poble.

No hem fet i no farem seguidisme de les decisions del PSOE. Això que ho tinguen ben clar. Quan coincidim amb les seues propostes, les recolzarem. Quan no, les rebutjarem.

Per cert, pel que fa al repte “contundent” que ens llancen, hem de dir-los que no seria convenient convertir la política local en un circ mediàtic. El lloc habilitat per parlar de la gestió del municipi són els plenaris i no les festetes de carrer amb clec inclosa a les quals vostés estan tan habituats.