Compromís batallarà al Senat per incloure als PGE2017 la rotonda a la N-332 a Bellreguard

Madrid, 25 de maig de 2017. El senador Jordi Navarrete ha anunciat que la coalició inclourà dins les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per 2017 peticions que han arribat des de diferents pobles, particulars i col·lectius del País Valencià. Entre aquestes la dirigida al Ministeri de Foment per a dotar d’una partida per construir una rotonda sobre la N-332 a l’entrada nord de Bellreguard, a la comarca de la Safor.

L’obra està valorada en 500.000 euros i tracta de minimitzar els patiments que pateixen els pobles del sud de la comarca de la Safor “els quals són travessats per la N-332 i que parteixen literalment en dos els nostre cascs urbans. L’elevada contaminació acústica, certificada fa uns mesos mitjançant un estudi realitzat per la Universitat Politècnica de València el qual constata que el soroll que pateixen els pobles de Bellreguard, Palmera, l’Alqueria de la Comtessa i Oliva és 32 vegades superior al permés; la contaminació ambiental; la degradació dels cascos urbans i el que és més greu: el dany a la integritat física de moltes veïnes i veïns i els atropellaments mortals produïts”, recorda Navarrete.

Jordi Navarrete, senador per Compromís

La Guàrdia Civil de Trànsit sempre ha estat reticent a permetre, en el punt on està projectada la rotonda, girs cap a l’esquerra per accedir a la ronda nord, quan si es permeten uns metres més endavant per anar al polígon.

Bellreguard té projectada en el seu PGOU la construcció d’una rotonda sobre la N-332 a l’entrada nord del poble, que habilitaria la ronda nord ja existent i que alleugeriria el trànsit de dins del seu casc urbà, que es dirigeix als municipis litorals, com ara la platja de Bellreguard, Miramar, Piles i les seues respectives platges. “La construcció d’esta rotonda és de justícia quan estem parlant de la baixa inversió estatal a la nostra terra i de seguretat de les persones en unes carreteres perilloses que utilitza moltíssima gent, pel que recolzarem qualsevol millora sobre eixe perillós vial que ajude a millorar la mobilitat de les persones, en la línia del que estan planificant ajuntaments com el de Bellreguard i que ja hauria d’estar solucionat”, ha afegit el senador.

Per la seua banda el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Bellreguard, Àlex Ruiz, ha recordat que “la coalició ve denunciant el bloqueig que pateix la solució al problema que pateix Bellreguard “i que afecta la qualitat de vida dels nostres veïns, que no han pogut gaudir encara de la tranquil·litat de la que molts pobles ja disfruten quan se’ls allibera d’intensitat de trànsit”.

Allò que hauria de fer el Ministeri”, ha dit, “és impulsar i construir la rotonda projectada fa anys sobre la N-332 i no argumentar que es farà quan estiga construïda la variant, o l’alliberament de l’AP7. Estos arguments ens semblen inútils ja que és ara quan urgeix la necessitat de construir la rotonda que donaria eixida a la ronda nord de Bellreguard i alleugeriria el trànsit per dins del casc urbà”, ha conclòs Ruiz.

La coalició manté oberta una pasarel·la a la web del Senat (senat.compromis.net) on, fins el 9 de juny, els diferents interessats poden proposar inversions de tota classe per tal de tractar d’incloure-les als Pressupostos Generals de l’Estat.

Arxivat en: Nacional, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *