• Després del procés de Primàries realitzat l’octubre passat, la llista serà encapçalada per l’actual alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, en què Lorena Peiró, Juanjo Giner i Marta Avargues ocuparan el segon, tercer i quart lloc de la llista, respectivament.
  • Aitor Alfonso, secretari local: “hem conformat una llista des de la il·lusió i la responsabilitat per un projecte de poble encetat des del govern i des de l’Alcaldia que exerceix Àlex Ruiz des del passat 30 de setembre de 2017”.

L’Assemblea de Compromís Bellreguard proclamava per unanimitat el passat divendres, 25 de gener, la candidatura amb què concorrerà a les properes Eleccions Locals que se celebraran el proper 26 de maig.

Si el passat octubre el 89% de les persones participants de les Primàries de Compromís Bellreguard confirmava l’actual alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, com a candidat per encapçalar la llista local, divendres passat, 25 de gener, l’assemblea local de Compromís proclamava per unanimitat la resta de la candidatura amb que la coalició valencianista concorrerà a les Eleccions Locals que se celebraran el proper 26 de maig.

Així les coses, el col·lectiu fa públic els quatre primers membres que ocuparan la llista electoral:

Ruiz, de 44 anys i pare d’una xiqueta, és fotoperiodista i actualment realitza estudis de Grau en Ciències Jurídiques de les Administracions Públiques. Així també, presideix la Confraria del Silenci “Pas de la Soledat” de Bellreguard.

Membre d’un divers ventall d’entitats com ara l’Asociación Nacional de Informadores Gráficos de Prensa y Televisión, l’Associació de Perjudicats per la Incautació del Govern Franquista o l’Associació Nacional del Gos Rater Valencià.

Ha treballat per a mitjans com ara Las Provincias, Levante-EMV, Avui o Gandia Televisió. El tancament de la televisió pública per part del PP i la lluita des del Col·lectiu Gandia TV Sí, va fer valdre el 2012 a Ruiz i la resta de professionals de la televisió comarcal el Premi Llibertat d’Expressió, que atorga la Unió de Periodistes. Des de juliol de 2015 és assessor del Grup Municipal Més Gandia a l’Ajuntament de Gandia, tasca que conjuga amb l’exercici de l’Alcaldia de Bellreguard i que ha suposat un revulsiu en la gestió de Bellreguard.

“Treballar amb el bé comú i el progrés de Bellreguard com a prioritats, des de la discreció,  és valorat positivament cada dia per més gent, i ha engrescat persones com les que m’acompanyen. Gent treballadora, preparada i il·lusionada, i amb un ferm compromís amb Bellreguard, a qui agraisc que hagen vollgut sumar-se al nostre projecte de poble”, ha declarat Àlex Ruiz.

Lorena Peiró, 25 anys, és graduada en Dret i màster en Advocacia. Peiró és membre activa del grup de percussió bellreguardí Figatells Batukat’s, així com de la Filà mora Almahades. Segons Peiró, la decisió d’acceptar formar part de la candidatura de Compromís “l’he pres des de l’absoluta responsabilitat d’un projecte que suma i que m’il·lusiona i m’encoratja a aportar, des de la humilitat, el millor que puga per continuar transformant Bellreguard”.

Juanjo Giner se suma al projecte local de Compromís, com a independent, i ocuparà el tercer lloc de la candidatura. Giner té 37 anys, és professor d’Economia i màster en Cultura de Pau i Drets Humans. Actualment és assessor de govern en l’Ajuntament de Gandia.

Així mateix, és membre de l’Ateneu Popular de Bellreguard – la Roda i de Decidim, plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià. Per a Giner “és un orgull i tot un repte formar part activa de la candidatura municipalista de Compromís a Bellreguard. Un projecte transformador, inclusiu i participatiu amb l’objectiu de ficar a les persones en el centre de les polítiques municipals”.

Marta Avargues, 37 anys, és diplomada en Ciències Empresarials i empleada de banca. Mare d’un xiquet i d’una xiqueta, és membre de la filà cristiana Cavallers del Cid de Bellreguard. “Estic contenta i em considere afortunada perquè s’haja confiat en mi per formar part d’esta llista. Una llista amb gent que volem sumar i treballar per un model de poble que el nostre alcalde ha començat a projectar, un poble modern, amb futur i de què volem tindre cura”, ha manifestat Avargues.

Per a Aitor Alfonso, secretari local, “hem conformat una llista des de la il·lusió i la responsabilitat per un projecte de poble encetat des del govern i des de l’Alcaldia que exerceix Àlex Ruiz des del passat 30 de setembre de 2017”.

En les pròximes setmanes Compromís Bellreguard anirà fent pública la resta de membres de la candidatura local.

 

FOTO: Àngels Selfa