L’alcalde Àlex Ruiz i el grup municipal de Compromís van presentar una nova proposta al plenari municipal de gener amb l’objectiu d’iniciar els tràmits necessaris per obrir un expedient per valorar quina és l’operació creditícia més adient per a poder executar les obres de reparació de l’ampit del mur, les passarel·les de fusta que es tragà la mar i les baranes del passeig marítim del Mediterrani que fan ser afectades pel temporal.

Aquesta proposta, que va comptar amb els vots a favor del Partit Socialista i l’oposició del PP, ha estat realitzada amb l’objectiu de donar resposta a la urgència del present sense oblidar el projecte del futur: poder viure i estimar la nostra platja des de la sostenibilitat i cura de la natura. Compromís amb el seu alcalde al capdavant hem prioritzat sempre la responsabilitat, la coherència i la felicitat del poble de Bellreguard.

Actualment estem patint les conseqüències de dècades d’un model de construcció desenfrenat i depredador del medi ambient, que ha devastat el nostre litoral formigonant cada centímetre de les nostres platges en benefici d’un turisme massificat i estacional que ha estat, i és, un dels pilars de la terciarització del fràgil model econòmic valencià: platja, sol, passeig i treball precari. Un clar exemple el tenim en les afeccions que produeix la construcció o ampliació d’un port, la construcció sobre espais de protecció i contenció natural com són les motes o l’eliminació de vies de sedimentació natural que poden garantir zones amples de sorra a les nostres platges.

Falta de resposta de les institucions

Així doncs, com a representants de les veïnes i veïns de Bellreguard hem de donar solucions a la situació actual de la nostra platja per a garantir la seguretat i el benestar de la ciutadania. Per aquest motiu hem estat tot una any fent les gestions oportunes per poder rebre ajudes de diferents administracions amb l’objectiu de no haver d’assumir amb fons propis els desperfectes del temporal Glòria. Ajudes que no han arribat, sols en una quantitat irrisòria, degut a la passivitat i el poc d’interès mostrat per les diferents administracions supramunicipals, des del govern de l’Estat fins al de la Generalitat. Front aquesta passivitat hem hagut de buscar altres vies de finançament per poder reparar els desperfectes causats per la borrasca que patírem tot just fa un any.

Per altra part, ens sorprèn i entristeix que el Partit Popular haja votat en contra d’aquesta proposta, evidenciant així que la destructiva és l’única política que sap fer com a oposició, política de poca volada que prima l’interès partidista, la demagògia i l’obstrucció de qualsevol millora de la vida de les persones a les que diuen representar.

Des del Grup municipal de Compromís seguirem treballant sense defallir, com venim fent, per millorar el poble i garantir una vida digna a totes les persones que hi vivim i acollir aquelles que ens visiten.