‘Pobles valencians abandonats’, a Bellreguard

Compromís per Bellreguard, en col·laboració amb la Llar Juvenil de Bellreguard, ha organitzat per al divendres 21 de febrer, a les 20 hores, al Saló de Plenaris de l’Ajuntament, la presentació del llibre Els pobles valencians abandonats, d’Agustí Hernàndez.

L’autor, el periodista Agustí Hernàndez Dolz (Alboraia, 1977), incorpora imatges històriques de pobles desapareguts com Campos de Arenoso o Tous; i han participat descendents de nuclis de població, masos i aldees hui despoblats (Los Mores, el Plano, la Torreta de Foios…). S’hi mostra la despoblació rural del segle XX, catàstrofes naturals, pobles submergits per embassaments, despoblats moriscos o colònies agrícoles, axí com una mostra d’espais naturals significatius pròxims als despoblats (arbres monumentals, cascades, rius i llacs, vistes paisatgístiques…).

El llibre Els pobles valencians abandonats s’ha gestat a través de les xarxes socials i amb una campanya de crowdfunding per Internet -amb uns 300 mecenes-. Persones de fins a deu comarques han cedit imatges.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *